همه چيز درباره ي کنترل دما با موبايل
اتوماسيون خانگي و مزاياي بي نظيرش!
اگر به دنبال کاهش دغدغه هاي زندگي روزمره و اسايش و رفاه بيشتر هستيد، اتوماسيون خانگي را امتحان کنيد مزايا و امکانات جذاب آن که در اين مقاله تشريح شده اند
اتوماسيون خانگي را مي توان به عنوان يکي از زيرشاخه هاي اتوماسيون معرفي کرد. اتوماسيون در پايين ترين سطح خود به خدماتي اشاره دارد که بدون دخالت مستقيم کاربر و توسط سيستم هاي هوشمند انجام مي شوند. خط توليد کارخانه ها را مي توان به عنوان بارزترين نمونه اتوماسيون (صنعتي) معرفي کرد. اين سيستم ها به کمک سنسورهاي مختلف اطلاعات مورد نياز خود را گردآوري مي کنند. سپس براساس مقايسه اطلاعات جمع آوري شده و شرايط مطلوب که توسط کاربر براي سيستم تعريف مي شوند، اقدام به تصميم گيري و انجام فعاليت هاي مورد نياز مي کند.
ساختمان هايي که از اتوماسيون خانگي استفاده مي کنند، بيشتر با عنوان خانه هوشمند شناخته مي شوند. استفاده از سيستم هاي هوشمند مزاياي جالب توجهي دارد. در ادامه به معرفي امکانات و مزاياي اين سيستم ها خواهيم پرداخت. با من همراه باشيد …
امکانات اتوماسيون خانگي
سيستم هاي هوشمند امکانات بسيار متنوعي را به کاربران عرضه مي کنند. اين امکانات بسته به نوع و کاربري ساختمان و همچنين تجهيزات مورد استفاده در آن متفاوت است. به عنوان مثال در ساختمان هاي تجاري، نيازي به کنترل سيستم آبياري يا سناريوي مهمان نخواهد بود. با توجه به اينکه موضوع بحث ما در اين مقاله اتوماسيون خانگي است، به امکانات سيستم هاي خانگي اشاره مي کنم.
- کنترل هوشمند روشنايي
- کنترل لوازم برقي
- کنترل تردد و سيستم هاي امنيتي
- پرده و کرکره برقي هوشمند
- کنترل سيستم هاي سرمايش و گرمايش
- کنترل شيرهاي اصلي آب و گاز
- کنترل هوشمند آبياري
- قفل هاي هوشمند
- پارکينگ هوشمند
- و …
ارائه اين امکانات مستلزم بکارگيري تجهيزات اتوماسيون خانگي است. با توجه به تنوع بالاي تجهيزات، انتخاب تجهيزات براساس زير ساخت پروژه، بودجه و امکانات مورد انتظار کاربر انجام مي شود. به صورت کلي سيستم هاي اتوماسيون را مي توان به دو گروه کنترل متمرکز و کنترل پراکنده تقسيم کرد.
در سيستم هاي متمرکز يک کنترل کننده مرکزي وظيفه تصميم گيري و صدور فرامين مقتضي را بر عهده دارد. داده هاي گردآوري شده توسط سنسورها و همچنين اطلاعات ثبت شده توسط کاربر در اتخاذ تصميمات کنترلي موثر هستند. پس از بررسي داده ها و اتخاذ تدابير لازم، نوبت به اجراي فرامين مي رسد. تجهيزاتي که اجراي فرامين را بر عهده دارند، عملگر ناميده مي شوند. عملگرها انواع مختلف دارند. تجهيزات مورد کنترل تعيين کننده نوع عملگر مورد استفاده هستند.
از جمله عملگرهاي پرکاربرد مورد استفاده در اتوماسيون خانگي مي توان به رله هوشمند، کليد هوشمند، ترموستات هوشمند و دستگاه کنترل مرکزي هوشمند اشاره کرد. کليدهاي هوشمند به منظور کنترل روشنايي مورد استفاده قرار مي گيرند. کنترل تجهيزات سرمايش و گرمايش از قبيل فن کويل، چيلر و داکت اسپيلت از طريق ترموستات هوشمند انجام مي شود. رله هاي هوشمند پرکاربردترين تجهيزات اتوماسيون خانگي هستند. اين رله ها مانند يک فيوز عمل مي کنند که جريان برق را قطع و وصل مي کند. با اين تفاوت که توسط دستگاه کنترل مرکزي و همچنين از راه دور قابل کنترل هستند.
سيستم امنيتي و حفاظتي چيست فروشگاه خانه هوشمند اسمارت سکيوريتي شهر هوشمند
مزاياي اتوماسيون خانگي
همانطور که اشاره شد، سيستم هاي هوشمند يا اتوماسيون قابليت کنترل از راه دور را براي کاربران فراهم مي کنند. از ديد اغلب افراد بهترين مزيت سيستم هاي نوين، همين دسترسي به سيستم از راه دور است. اين قابليت به کاربران امکان مي دهد از هر کجا و در هر زمان که بخواهند به سيستم خود دسترسي داشته باشند. اين قابليت آسايش و رفاه را براي کاربران به ارمغان مي آورد.
از سوي ديگر کنترل پذيري بيشتر و انجام خودکار برخي از فعاليت ها مانند کنترل دما و … توسط سيستم بسيار جذاب و هيجان انگيز است. اجراي سناريوهاي مختلف توسط سيستم اتوماسيون خانگي از جمله ديگر مزاياي اين سيستم است. اگرچه نتيجه بهره مندي از اغلب مزاياي ياد شده اسايش و رفاه بيشتر است، اما نمي توان صرفه جويي در زمان را ناديده گرفت. تصور کنيد تنها با يکبار لمس صفحه موبايل و فعال کردن چندين کار مختلف اجرا مي شوند. به عنوان مثالي ديگر زماني که در حال بازگشت به خانه هستيد مي توانيد از راه دور چاي ساز و پلوز را روشن کنيد!
مهمترين مزيت اتوماسيون خانگي
اگرچه مزيت هايي که در بالا به آن ها اشاره کردم بسيار جذاب هستند، با اين وجود مزيت اصلي اتوماسيون خانگي صرفه جويي در مصرف انرژي است. با استفاده از اين سيستم لامپ اضافي روشن نخواهد ماند. بيشترين ميزان مصرف انرژي عموما در سيستم هاي سرمايش و گرمايش اتفاق مي افتد. به کمک سيستم هاي هوشمند مصرف انرژي اين تجهيزات به شدت کاهش مي يابد.
به عنوان مثال در يک اداره لازم است زماني که کارکنان به محل کار مي ايند، دماي محيط مناسب باشد. با توجه به سرد بودن هوا در شب هاي زمستان اغلب سيستم گرمايش تا صبح روشن مي ماند. اما با بهره مندي از اتوماسيون خانگي مي توان برنامه روشن شدن سيستم گرمايش را يک ساعت قبل از حضور کارمندان تنظيم کرد. با بررسي همين مثال ساده مي توان به ميزان بالاي صرفه جويي در مصرف انرژي پي برد.
مثال هاي زيادي از اين دست براي تاثير اتوماسيون بر کاهش مصرف انرژي مي توان بيان کرد. در اينجا به همين مثال ساده اکتفا مي کنيم.
جمع بندي
اگر چه سيستم اتوماسيون خانگي مزاياي زيادي دارد، اما به نظر مي رسد مهمترين مزيت اين سيستم ها کاهش مصرف انرژي است. افزايش گرماي زمين از يک سو و کاهش ذخاير انرژي از سوي ديگر، اهميت مديريت مصرف در عصر حاضر را دوچندان کرده است. بهره مندي از سيستم هاي نوين مديريت مصرف در کنار عايقکاري استاندارد و استفاده از تجهيزات کم مصرف مهمترين راهکارهايي است که براي رسيدن به مصرف بهينه انرژي پيش روي ماست.